Zambile albe

Descriere

Zambilele albe au o inaltime cuprinsa intre 20-25 de centimetri, cu flori puternic parfumate de culoare alba ce au un diametru de 25 de milimetri, fiind dispuse in ciucuri. Foiajul zambilelor albe este de culoare verde iar spre bulb acesta incepe sa aibe o tenta mai deschisa, de galben.

Simbolistica

Zambilele albe pot indeplini cu succes rolul de mesager al puritatii si sinceritatii. Albul Zambilei Carnegia, aceasta fiind denumirea stiintifica, poate sugera si un regret din partea celui care ofera aceasta floare.

Istorie

Zambilele albe provin din zona mediteraneeana si Africa de Sud. Au fost aduse in Europa in jurul secolului XVI iar de atunci se bucura de un mare succes. Pentru prima data au fost cultivate zambile albe in Australia in anul 1500, iar odata cu trecerea timpului au inceput sa populeze incet incet tot continentul. Zambilele au avut o istorie oarecum asemanatoare cu cea a garoafelor fiind extrem de scumpe si inaccesibile. Doar nobilii isi puteau permite astfel de flori fiind vandute pe sume exorbitante. In prezent zambilele albe sunt cultivate mai ales in Marea Britanie si, cum era de asteptat, Olanda.

Cod Floral

Avand aceasta culoare, zambilele albe pot fi interpretate ca flori fara o conotatie romantica, simbolizand puritatea si sinceritatea. In functie de persoana careia se adreseaza zambilele albe pot avea diferite intelesuri.

Ocazie

Zambilele albe au inceput sa devina flori formale, fiind foarte indicate a se oferi primavara datorita parfumului puternic pe care acestea il prezinta.

Zambile albe
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: