Zambile albastre

Descriere

Zambilele albastre au o inaltime ce se situeaza in jurul valorii de 25 de centimetri, cu flori bogate, de culoare albastra si un parfum puternic, inconfundabil. Florile in forma de clopotei alaturi de mirosul strident pe care-l prezinta fac din aceste zambile albastre sa fie un cadou potrivit pentru orice situatie si in orice imprejurimi.

Simbolistica

Zambilele albastre sunt simbolul credintei si al increderii in persoana alaturata, al iubirii pure fara gelozie. Ele se considera ca-i ocrotesc pe tineri si ca le daruieste acestora incredere si curaj. Grecii atribuiau acestor flori o cu totul alta conotatie fiind asociata durerii sfasietoare. Tot ea poate fi interpretata ca un simbol al misterelor mortii.

Istorie

Aceste plante provin din Orient dar au avut un succes inimaginabil pentru europeni care au inceput sa le venereze. Asemenea lalelelor, zambilele albastre au fost vandute pe sume exorbitante nefiind accesibile publicului larg. Doar cei cu o strare materiala foarte buna se puteau bucura de frumusetea si mirosul acestora. Odata cu trecerea anilor s-au descoperit si utilizari practice ale zambilelor. Zambilele albastre erau stoarse iar sucul rezultat din acest porces era utilizat de barbati ca o crema dupa barbierit. Englezii manifestau un interes deosebit pentru zambilele albastre fiind purtate de barbati si femei ca podoaba atasata hainelor pe care acestia le purtau.

Cod Floral

Zambilele albastre sunt interpretate ca flori ale bucuriei si al bunei dispozitii. Zambila albastra are totusi un mesaj particularizat semnificand speranta ca iubirea va fi una trainica si incununata de evenimente fericite.

Ocazie

Fiind un inlocuitor de succes al ghioceilor, zambilele albastre pot fi oferite la sarbatorile primaverii. Sunt recomandate a se darui de Martisor, de Valentine`s Day sau de 8 Martie. Dar ori de cate ori aveti ocazia nu ezitati sa oferiti zambile albastre, fapt ce va produce cu siguranta o puternica emotie persoanei iubite!

Zambile albastre
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: