Zambile

Descriere

Zambilele, pe cat de plapande par pe atat de frumoase si parfumate sunt. Zambilele au flori in forma de clopotei, in jur de 20, ce sunt asezate pe o tija scurta ce este inconjurata de frunze groase si lungi. Ele pot fi intalnite sub diferite culori, de la indigo, ciclam sau ametist pana la cele simple precum galbene, roz, sau albe. Zambilele au o conotatie diferita fata de celelalte flori, grecii numindu-le hyacinthus, nume apartinand unei pietre pretioase. Altfel spus, zambilele pot fi interpretate ca niste ''bijuterii'' printre celelalte plante.

Simbolistica

Aceste gingase fapturi pot fi intelese ca simbol al bucuriei sau al tineretii. Zambilele sunt asociate amabilitatii, tandretei si nu in ultimul rand bunatatii.

Istorie

In secolul XVII, zambilele au devenit foarte populare pentru poporul european. Ele isi au originile in Orient dar odata cu trecerea timpului au inceput sa se raspandeasca pe tot mai multe teritorii. Datorita frumusetii, zambilele au inceput sa fie vandute pe sume exorbitante, asemanator lalelor. Manifestand un astfel de interes pentru aceste flori, olandezii au inceput sa descopere noi forme, culori si marimi cu ajutorul hibridizarii. Zambilele au avut si utilizari iesite din comun, zvonindu-se ca ar putea opri cresterea barbii.

Cod Floral

In functie de culoarea pe care alegem sa o oferim si semnificatia zambilelor variaza. Dar intotdeauna ele vor fi interpretate ca flori ale fericirii. Fiind flori ale primaverii mereu vor purta simbolul vietii ce renaste dupa multe greutati si al sperantei.

Ocazie

Zambilele pot fi oferite fara a astepta o ocazie anume, putand fi daruite si baietilor sau barbatilor. Dar cel mai des intalnite sunt in pragul primaverii, putand fi oferite persoanelor apropriate sau dragi noua ca semn al aprecierii si respectului purtat.

Zambile
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: