Trandafiri roz

Descriere

Avand aceasta culoare, trandafirii roz sunt incarcati cu puternice sentimente sensibilizand chiar si pe cei care nu vor sa lase sa se vada acest fapt. Oferiti cu ocazia Zilei Mamei, trandafirii roz starnesc atat emotii din partea celui care ii ofera cat si din partea celui care ii primesc creand astfel satisfactie pentru amandoua persoane.

Simbolistica

Datorita spinilor lor, trandafirii roz au fost asociati cu patimile pe care Iisus le-a indurat. In Evul Mediu, a discuta sub semnul rozei insemna a tine intruniri secrete. Astfel, acesti trandafiri roz pot insemna tacerea, confidentialitatea, secretul. Acestia mai sunt si simbolul tineretii in China. Trandafiii roz sunt simbolul frumusetii masculine si al sangelui lui Mahomed in Islam.

Istorie

O legenda Romaneasca spune ca Dumnezeu a creat trandafirii, iar diavolul pentru a strica aceasta frumoasa creatie a facut la randul lui spinii. Dar acest lucru a facut un bine floriilor, spinii devenind astfel mijloc natural de aparare. In istorie, trandafirii roz a fost model de inspiratie pentru multi scriitori si pentru pictori oferindui-se astfel respectul meritat. Ca semn de pretuire, numele trandafirului a fost atribuit si insulei Rhodos ( in limba greaca rhodon insemnand trandafir). In Evul Mediu in vin erau presarate petale de trandafiri roz pentru a-i oferi astfel o aroma placuta. Prima care a atribuit trandafirilor simbolul dragostei a fost Cleopatra care a realizat un covor din petalele trandafirilor roz si si-a asteptat sufletul pereche pe nume Marc Antonius. Aristotel vedea in cele cinci petale ale trandafirului elementele esentiale ale planetei.

Cod Floral

Trandafirii roz se considerau a fi simbolul fericirii. Trandafirul este rezervat evenimentelor sociale. Acestea se ofera ca expresie a bucuriei si a norocului.

Ocazie

Trandafirii roz se pot face cadou cu ocazia logodnelor, nasterilor, casatoriilor. Este un bun cadou si pentru Ziua Mamei. Putem oferi trandafiri roz chiar daca numarul de fire din buchet este mai mic de zece dar acestia trebuiesc daruiti in numar impar.

Trandafiri roz
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: