Trandafiri rosii

Descriere

La inceputul aparitiei trandafirilor rosiia ceastia aveau numai cinci petalde dar in urma hibridizarii s-a ajuns la impresionantul numar de treizeci de petale. De aici provine si numele de origine greceasca a trandafirilor rosii care inseamna "treizeci de petale".

Simbolistica

Trandafirii rosii sunt simbolul cel mai expresiv al iubirii, exprimand pasiunea intensa. In Antichitate roza reprezenta floarea funerara a femeilor. Trandafii rosii mai sunt asociati si cu martirajul.

Istorie

Exista multe legende grecesti cu privire la aparitia trandafirilor dar una din ele atesta ca trandafirii rosii au aparut odata cu zeita frumusetii, Afrodita. Prima data trandafirii au avut doar culoarea alba dar zeita Jupiter a prefacut trandafirii albi in trandafiri rosii atunci cand a vazut-o pe Venus facand baie intr-un lac plin cu aceste flori minunate. Primele incrucisari ale trandafirilor au fost realizate de asiatici. Imparatul Chinei avea peste 600 de carti legate de trandafiri aratandu-si astfel pasiunea legata de acestia. Se considera ca trandafirii rosii a fost adus in Europa de Alexandru cel Mare care s-a intors victorios dupa razboi cu aceasta "comoara". Herodot afirma ca regale mitic Midas a adus trandafirii rosii pe pamant grecesc.

Cod Floral

Trandafirii rosii sunt florile potrivite pentru exprimarea sentimentelor de iubire. Trandafirul simbolizeaza pasiunea si respectul de care se bucura cea care o primeste in ochii celui care-l ofera. Trandafirii rosii sunt considerati Floarile Regina.

Ocazie

Cele mai bune ocazii pentru oferirea trandafirilor rosii sunt cu prilejul nasterii unei fetite, Zilei Indragostitilor si apoi Ziua Mamei. Ca orice floare, trandafirii rosii trebuiesc oferiti in numar impar atunci cand buchetul contine mai putin de zece fire.

Trandafiri rosii
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: