Trandafiri galbeni

Descriere

Ca si ceilalti trandafiri, trandafirii galbeni au 30 de petale, o inaltime de aproximativ 35 de centimetri si o tulpina verde prevazuta cu spini. Cu un miros placut, destul de puternic si colorit strident, trandafirii galbeni sunt extrem de comerciali si indragiti de iubitorii de flori.

Simbolistica

Romanii au facut o sarbatoare in semn de apreciere in care celebrau ziua stramosilor.Sarbatoarea se numea Rosalia de aici venind si sarbatoarea care poarta numele romanesc de Rusalii.

Istorie

In Evul Mediu crestin Papa Leon al IX-lea a initiat ceremonia trandafirului trimis anual unui monarh ca semn de recunoastere a faptelor apreciate de biserica. In China, oamenilor de rand le era interzisa cultivarea trandafirilor galbeni ei fiind considerati un privilegiu care trebuia dobandit. Intr-o legenda araba trandafirii galbeni sunt cei care reusesc sa-i arate unui profet daca sotia sa este infidela. Acesta o pune sa arunce buchetul de trandafiri rosii pe care aceasta ii avea in mana, preschimbandu-se astfel in trandafiri galbeni. O alta legenda spune ca trandafirii au fost cei care au starnit razboi intre doua familii engleze- de York si Lancaster. Amandoua familii aveau ca simbol cate un trandafir galben iar sfarsitul acestui conflict a adus dupa sine o casatorie si o emblema comuna (doi trandafiri uniti). In semnd de apreciere pentru aceste flori, poetul roman Vasile Alecsandri a inchinat o poezie intitulalta "legenda Trandafirilor"

Cod Floral

Trandafirii galbeni sunt considerati simbolul prieteniei. Daca oferim trandafiri galbeni unei prietene acesta reprezinta bucuria si nu are nici o implicatie romantica. Daruit iubitei acesta poate insemna banuiala de infidelitate sau cererea unei explicatii.

Ocazie

Trandafirii galbeni se pot oferi la celebrarea nuntii de aur sau cu ocazia sarbatoririi zilei de Valentine`s Day. Daca oferim trandafiri galbeni iar buchetul are mai putin de zece fire acestia trebuiesc oferiti in numar impar.

Trandafiri galbeni
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: