Trandafir japonez

Descriere

Trandafirul japonez mai este cunoscut si sub denumirea de trandafir chinezesc. Trandafirul japonez este un arbust cu o inaltime de aproximativ 1.8 metri ce provine din Orientul Indepartat. Are frunzele ovale, de culoare verde si foarte stralucitoare ce prezinta zimti de jur imprejur, la extremitati. Florile trandafirului japonez depind de specia din care face parte dar cel mai des intalnite sunt cele albe, rosii sau portocalii.

Simbolistica

La fel ca si ceilalti trandafiri, si trandafirul japonez se bucura de un respect la fel de mare intre celelalte flori cu toate ca este o planta lemnoasa cu dimensiuni ridicate. In functie de culoarea florilor pe care acestea o au, si semnificatiile pot diferi. Insa mesajul general transmis de catre trandafirul japonez nu este pe deplin definit.

Istorie

Trandafirul japonez isi are originea in tarile din Orientul Indepartat precum China, India sau Japonia. Insa acesta a avut un succes destul de mare si in Romania, fiind apreciat de foarte multi impatimiti ai florilor, in special de doamne, datorita abundentei de flori pe care acesta o are. Trandafirii japonezi pot fi intalniti in mediu natural avand un numar impresionant de peste 300 de specii. Dar cei folositi pentru decoratiuni au totusi un numar destul de redus, in jur de 10 arbusti.

Cod Floral

Mesajul pe care trandafirul japonez il transmite poate varia in functie de culoarea florilor, persoana careia ii este adresat si nu in ultimul rand cu prilejul cu care il oferim. Cu toate ca face parte din familia trandafirilor, acesta este mai putin consacrat si nu se bucura de o atentie la fel de mare ca ceilalti.

Ocazie

Trandafirul japonez este foarte des utilizat pentru decorarea incaperilor apartamentelor sau birourilor datorita rezistentei, marimii si frumusetii acestuia. Nu este nevoie de o ocazie anume pentru a oferi trandafiri japonezi, pur si simplu faceti-o!

Trandafir japonez
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: