Orhideele rosii purpurii

Descriere

Orhideele rosii purpurii se mai numesc si orhidee panseluta. Acestea infloresc de doua ori pe an si prezinta o abundenta de flori putandu-ne bucura de frumusetea lor pe parcursul intregului an.

Simbolistica

Grecii considerau ca orhideele rosii purpurii sunt hrana preferata a satirilor din cauza careia erau impinsi catre exces. Radacina acestora seamana foarte bine cu o mana cu trei sau cinci degete fapt care a dus la concluzia ca sunt un bun talisman in unele parti ale globului. Pentru poporul european orhideele rosii purpurii semnifica viata luxoasa, a bunastarii si a rafinamentului. Americanii le purtau in speranta ca aceastea sunt aducatoare de noroc.

Istorie

Grecii considerau ca orhideele sunt plantele fecunditatii si de aceea se ofereau orhidee rosii purpurii mireselor ca sa asigure fertilitatea cuplului. Tot ei sunt cei care au dat florii numele sub care este cunoscuta in Europa. Orhideele erau folosite in antichitate pentru a decide sexul viitorului prunc. In Iran sau Turcia orhideele rosii purpurii erau fumate datorita proprietatilor halucinogene cu scopul de a provoca viziuni. Putem spune ca orhideele rosii purpurii au fost apreciate de-a lungul istorie mai mult pentru proprietatile terapeutice si puterilor sale supranaturale. Pentru europeni orhideele rosii purpurii erau un privilegiu al aristocratilor nefiind accesibile oamenilor de rand. Astazi noi apreciem la o floare culoarea, forma si mirosul, celelalte caracteristici nefiind bagate in seama.

Cod Floral

Orhideele rosii purpurii sunt considerate florile copilariei (care se pot oferi tinerelor mame) sau cadou pentru cuplurile proaspete dar si a maturitatii exprimandu-ne admiratia fata de experienta si intelepciunea celor cu o etate mai mare.

Ocazie

Orhideele rosii purpurii se pot oferi atunci cand dorim sa mergem la o aniversare deoarece provoaca o reactie de bucurie a celui ce le primeste. Tot orhideele rosii purpurii se pot darui la logodne sau nunti.

Orhideele rosii purpurii
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: