Orhideele galbene

Descriere

Orhideele galbene au o diversitate covarsitoare de forme, culori si marimi. Frunzele pot fi de culoarea verde crud sau pot avea culoarea verde inchis cu pete gri. Ca si celelalte orhidee, orhideele galbene au o inaltime cuprinsa intre 20 si 25 de centimetri si flori rotunjite, grupate in inflorescente racemoase. Aceste culori confera florii un aspect extrem de placut si in acelasi timp linistitor. Acestea populeaza un teritoriu vast intinzanduse din Asia Occidentala pana in Australia.

Simbolistica

Aceaste orhidee galbene scot la iveala sensibilitatea si gingasia. Ele sunt apreciate in deosebi pentru florile numeroase de dimensiuni relativ reduse organizate in inflorescente racemoase dar si pentru culorile pe care acestea le combina.

Istorie

Pe seama orhideelor galbene au fost puse multe mituri. Ele erau interpretate diferit in functe de regiunea geografica de care vorbim. State precum Belize, Ecuador, Venezuela sau Honduras au ca emblema nationala orhideele demonstrand astfel aprecierea si respectul pe care acestea le poarta florilor. Desi Malaiezia este cel mai mare producator e orhidee (aproximativ 27 de milioane de flori ce se intind pe 25 de hectare) aceasta nu a adoptat ca emblema de stat orhideele. Poporul european este cel ce considera ca orhideele galbene sunt purtatoare si aducatoare de noroc. In Asia acestea sunt folosite la ceremonialurile primaverii pentru a aduce noroc si a alunga spiritele malefice. De-a lungul istoriei radaciile orhideelor galbene erau pisate si amestecate cu apa potolind foamea pe intreg parcursul zilei.

Cod Floral

Orhideele galbene sunt purtatoarele mesajului iubirii pure. In functie de ocazie ea mai poate simboliza si promisiunea celui ce o ofera de a-si proteja iubita.

Ocazie

Orhideele galbene se pot oferi cu ocazia onomasticilor, a logodnelor, casatoriilor neavand implicatii romantice accentuate. orhideele galbene sunt binevenite si cu ocazia Zilei Femeii sau de 1 Martie.

Orhideele galbene
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: