Orhideele albe

Descriere

Orhideele albe au forme si marimi diferite. Unele au o singura floare dar majoritatea orhideelor albe se intalnesc cu mai multe flori. Orhideea alba are o inaltime de aprozimativ 20 de centimetri, tulpina de un verde crud si florile de culoare alba.

Simbolistica

Orhideea alba este asociata cu iubirea neinteresata. Ele sunt apreciate in special pentru frumusetea florilor sale de un alb impecabil. In acelasi timp orhideele albe mai pot semnifica si florile iubirii pure. De asemenea, mai poate fi considerata si simbol al iubirii efemere sau al feminitatii. Orhideele au ajuns sa fie asociate cu raritatea si cu frumusetea discreta.

Istorie

Orhideele albe au fost considerate flori ale bucuriei folosite pentru a sarbatori venirea primaverii. Acestea erau asociate in Extremul Orient ca fiind planta fertilitatii. Orhideea alba era ocrotitoarea copiilor dar in acelasi timp era si cea care aducea moartea pruncilor crezandu-se ca ea poate lua inapoi ceea ce daruieste. Radacina acestei plante se considera ca are capacitatea de a potoli foamea. Un gram de radacina macinata si amestecata cu apa fiarta alunga foamea pe parcursul intregii zile. Poporul antic chinez foloseau orhideele pentru a sarbatori venirea primaverii si pentru alungarea sterilitatii si a spiritelor si influentelor nocive.

Cod Floral

Orhideele albe transmit mesajul iubirii pure dar aceastea pot transmite diferite mesaje in functie de ocazia cu care sunt oferite si carei persoane se adreseaza. Ea este purtatoare de sentimente rafinate cum ar fi dragostea ajunsa la maturitate.

Ocazie

Orhideele albe sunt un cadou care se potriveste perfect cu ocazia celebrarii Zilei Indragostitilor. Putem sa oferim un buchet de orhidee albe si pentru a felicita sau cu ocazia sarbatoririi unor succese pe plan profesional si nu numai.

Orhideele albe
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: