Orhideele rosii

Descriere

Orhideele rosii sunt flori de aproximativ 15 centimetri cu tulpina de culoare verde crud creeand astfel un contrast de o frumusete deosebita. Florile sunt de un rosu aprins ramanand in memoria celui ce le vizualizeaza. Datorita acestui fapt orhideele rosii sunt considerat flori ale iubirii.

Simbolistica

Orhideele rosii sunt considerate florile copilariei. Nu de multe ori ele sunt asociate cu dragostea cuminte. Scriitorul Confucius a relatat atunci cand si-a intalnit prietenii dupa o perioada lunga de timp ca a simtit acelasi lucru ca si cand ar fi intrat intr-o incapere plina de orhidee. Astfel orhideele rosii pot reprezenta si bucuria revederii unei persoane dragi.

Istorie

In Asia orhideele rosii erau considerate florile bucuriei fiind folosite la celebrarea serbarilor de primavara. Grecii si locuitorii Orientului Mijlociu le considerau florile fecunditatii. In Turcia si Iran orhideele erau fumate cu scopul de a declansa viziuni datorita proprietatilor haluginogene. Pentru europeni erau un privilegiu al aristocratiei, doar ei putandu-se bucura de frumusetea acestor flori. Alte popoare intrebuintau orhideele in ritualurile magiei negre sau pentru a prepara bauturi energizante cu adaos de cacao. De-a lungul istoriei ea era folosita pentru a fabrica filtrele de dragoste. Din anul 1981 orhideea a devenit floarea nationala a Singaporelui demonstrand astfel simpatia si admiratia acestei tari pentru florile de orhidee.

Cod Floral

Orhideele rosii simbolizeaza seductia. In anumite contexte orhideele rosii pot simboliza iubirea pricinuita de suferinta. Tot ele sunt cele care promit fericirea dar nu de fiecare data se si concretizeaza. Pot exprima admiratia si respectul indiferent ca daruim un buchet de orhidee rosii persoanei iubite sau unor cunostinte.

Ocazie

Orhideele rosii sunt un cadou bun de oferit cu ocazia sarbatoririi Zilei Femeii. Indiferent de moment, ori de cate ori aveti ocazia nu ezitati sa oferiti un buchet de orhidee rosii persoanelor dragi voua.

Orhideele  rosii
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: