Lalele rosii

Descriere

Lalelele rosii sunt o specie destul de veche, au flori mari, viu colorate, sustinute de tije lungi si o inaltime cuprinsa intre 20 si 25 de centimetri. Frunzele sunt de culoare verde, prezinta o structura carnoasa iar florile de lalele rosii au de obicei 6 petale.

Simbolistica

Ca si celelalte flori, lalelele rosii sunt un bun efemer; aceasta frumusete trecatoare a fost slujita de oameni mai mult decat se cuvenea si asupra florilor au trecut toate criticile care se adresau oamenilor. Dupa stingerea euforiei de imbogatire de pe urma lalelelor rosii acestea au inceput sa simbolizeze capriciul si pasiunea.

Istorie

Datorita culorii sale, se zvoneste ca laleaua rosie a aparut in urma jertfirii unui tanar erou pentru implinirea iubirii. La aflarea vestii ca partenera sa a murit, sfasiat de durere el s-a aruncat intr-o prapastie iar in jurul sau au aparut lalele rosii. La inceputurile doar nobilii aveau privilegiu de a injriji si cultiva lalele, ei fiind singurii in masura sa aprecieze adevarata frumusete a acestora. Odata cu trecerea anilor si cei de rand au putut sa se bucure de aceste minunate flori. Lalelele erau la inceput monocolore insa odata cu plantarea lor in masa in Olanda acestea au fost infectate de un virus care au adus unele modificari pozitive. Datorita acestuia au aparut noi culori, forme si marimi. Fiind atat de gingase si elegante, majoritatea lalelelor poarta numele unor actori, celebritati sau persoane publice. In Turcia, lalelele rosii sunt simbol al fertilitatii si al dragostei.

Cod Floral

Lalelele rosii sunt simbol al intelegerii, al dragostei. Oferita persoanei iubite aceasta poate transmite mesajul "crede-ma", sentimentele de iubire iesind astfel la suprafata nemaiexistand nici un dubiu cu privire la intentiile celui ce le daruieste.

Ocazie

Lalelele rosii sunt un cadou ce se obisnuieste sa se ofere cu ocazia Sfantului Valentin semnificand dragostea greu de dat uitarii. Dar si fara un eveniment anume puteti darui persoanei iubite un buchet de lalele rosii asa ca nu mai pierdeti timpul!

Lalele rosii
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: