Lalele purpurii

Descriere

Lalelele purpurii (supranumite si Perle Persiei) sunt flori cu frunze cazatoare, au o durata de viata lunga, cu 6 petale de culoare purpuriu spre rosu si centru galben, cu inaltime asemanatoare celorlalte. Aceaste lalele purpurii provin din Irlanda si din Turcia.

Simbolistica

Lalelele purpurii nu au o conotatie amoroasa dar ele pot impresiona intocmai prin coloritul deosebit pe care il au. Crestinismul da acestor lalele purpurii o conotatie aparte, ele reprezentand vanitatea. Acestea mai sunt asociata si cu excesul, ispita, dorinta de lux si stralucire.

Istorie

Dintre plantele cu bulbi, lalelele sunt cele mai polulare. Lalelele purpurii erau cunoscute din vremea vremea persanilor, atestate si de Khayyam in scrierile sale din jurul anului 1200. In Europa insa au aparut mult mai tarziu, aprozimativ pe la jumatatea secolului XVI. Denumirea acestor lalele purpurii vine din limba turca, adevarata tara de origine a lalelelor, unde "tulben" semnifica turban. La inceputul aparitiei numarul soiurilor de lalele era limitat astazi insa existand peste 5.000 de specii. Fiind rare la inceputul aparitiei lor, lalelele purpurii se vindeau pe sume impresionante. Acestea au inceput sa valoreze greutatea lor in aur iar pe parcurs aceasta suma a inceput sa creasca de 5 ori. Datorita acestui fapt oamenii au considerat ca este un bun prilej de a se imbogati, aceasta febra cuprinzandu-i atat pe cei mici cat si pe cei cu o varsta inaintata. Astazi ne putem bucura atat de gama variata de soiuri pe care o putem intalni cat si de pretul accesibil pe care acesta il au.

Cod Floral

Lalelele purpurii pot fi asociate cu superficialitatea. Dar cu toate acestea imaginea unei gradini cu lalele purpurii v-a fi o imagine greu de uitat.

Ocazie

Contextul in care lalele purpurii se pot oferi nu este pe deplin definit. Aceste flori pot fi daruite in semn de apreciere pentru cei aporpiati indiferent de evenimente sau sarbatori.

Lalele purpurii
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: