Lalele galbene

Descriere

Lalelele galbene au bulbul de culoare cafenie fiind de marime mijlocie. Tulpina are o inaltime de 20-25 de centimetri, cu frunze in forma de lance, alungite, de un verde crud. Petalele au o culoare galbena avand si o tenta de crem, uneori chiar rosu, infrumusetand astfel aspectul acestor lalele galbene.

Simbolistica

Culorile amestecate ale lalelelor galbene au sugerat iubirea imaginativa, o relatie nemonotona, gata de surprize. La acest tip de lalea predomina culoarea galbena putand fi intalnite sub diferite nuante.

Istorie

Adevarata zona de provenienta a lalelelor galbene este Asia. Turcii manifestau un interes deosebit pentru lalele afirmand "...nici un popor din lume nu iubeste atat de mult florile si nu le pretuiste la adevarata valoare ca poporul turc". In celelalte regiuni laleaua galbena a aparut accidental in momentul in care Ambasadorul austriac le trimite prietenilor sai bulbi de lalele, doar unul din ei dand dovada de intelepciune hotarand sa planteze acesti bulbi. Desi lalelele galbene preferau zonele muntoase cu clima temperata, acestea s-au adaptat putand fi cultivate in momentul de fata aproape pe orice tip de mediu. In prezent exista peste 150 de soiuri de bulbi de lalele care infrumuseteaza gradinile din diferite colturi ale pamantului. Lalelele se numara printre putinele plante-simbol ale unor tari. Olanda este lider mondial pentru superbele culturi de lalele inclusiv lalele galbene.

Cod Floral

Lalelele galbene simbolizeaza iubirea fara speranta sau imposibilitatea de impacare, unei reluari a legaturii in termenii anteriori. In functie de tentele de culoare pe care aceasta le poate prezenta si codul floral poate varia. Lalelele galbene pot infrumuseta gradinile si parcurile neavand nici o conotatie romantica bucurandu-ne astfel doar de gingasia si frumusetea lor.

Ocazie

Puteti oferi lalele galbene cu diferite ocazii fara a tine cont de eveniment. Daca lalelele galbene sunt patate, acestea se evita a fi daruite cand relatia este la inceput deoarece ele exprima numai dorinta de a experimenta si nu o dragoste serioasa.

Lalele galbene
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: