Lalele albe

Descriere

Laleaua alba este originara din Asia centrala. Are o inaltime de 15 centimetri cu petale albe si centru de culoare galbena. Aceasta combinatie de culori fac din lalelele albe o floare placuta si apreciata de oricare persoana.

Simbolistica

Lalelele albe reprezinta dragostea perfecta. Lalelele pot fi oferite cu incredere drept cadou persoanei iubite demonstrandu-i astfel sentimentele pe care le purtam.

Istorie

La inceput, lalelele albe cresteau singure, salbatic, in regiuni precum Caucaz, Asia si in regiunile invecinate. Dar odata cu domnia lui Soliman Magnificul lalelele albe au capatat o importanta oficiala si au devenit simbolul culturii otomane. In Europa laleaua alba a aparut sub o alta forma. Un ambasador le-a trimis la trei dintre prietenii sai 3 bulbi de lalele albe. Unul din ei a considerat de cuviinta sa conserve bulbul in zahar, cel de-ai doilea l-a mancat facandu-l salata iar cel din urma l-a plantat. Astfel singurul bulb care a supravietuit a fost cel care a produs aceasta expansiune de lalele albe. De la un numar restrans de lalele cu colorit foarte asemanator, astazi au depasit cu mult un numar covarsitor de forme, marimi si culori printre care se numara si lalelele albe. Toate acestea se datoreaza unui virus care a produs aceste modificari pozitive noi putandu-ne rasfata privirea cu aceste frumuseti.

Cod Floral

Laleaua alba poate reprezenta siguranta si intelegerea intalnita in cuplu. Nu sunt nici prea colorate, nu au nici un miros puternic dar cu toate astea raman florile potrivite pentru ocaziile speciale.

Ocazie

Nu este nevoie de o ocazie speciala pentru a putea oferi un buchet de lalele albe. Datorita gingasiei si frumusetii lor lalelele albe pot fi oferite ori de cate ori avem posibilitatea sa o facem demonstrandu-ne astfel sentimentele purtate persoanei iubite.

Lalele albe
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: