Gladiole rosii

Descriere

Gladiolele rosii au o inaltime cuprinsa intre 50 si 80 de centimetri, au florile de culoare rosie care cresc in spice iar acestea prezinta o tija alungita de culoare verde crud. Aceste gladiole prezinta un miros extrem de placut care v-a captiva pe oricine iar daca li se ofera o ingrijire adecvatat acestea pot avea o durata de viata ridicata incantandu-ne astfel privirile si ornandu-ne casele.

Simbolistica

De cele mai multe ori gladiolele rosii au fost asociate cu taria de caracter si cu independenta datorita acestui fapt considerandu-se a fi florile razvratitilor sau a persoanelor rebele. Imperiul roman folosea gladiola rosie pentru a rasplati pe gladiatorii care castigau luptele purtate.

Istorie

Cunoscute de peste 2000 de ani, gladiolele rosii erau folosite in special pentru caracteristicile de a vindeca anumite boli. Si astazi unele triburi africane folosesc gladiolele rosii pentru usurarea durerilor provocate de nastere si leac impotriva impotentei. In secolul XIX locuitorii din SUA foloseau gladiolele rosii pentru tratarea problemelor hepatice pe cand amerindienii o credeau un bun leac impotriva ranilor deschise. Desi toate aceste intrebuintari par absurde ele sunt totusi plauzibile avand proprietati atestate de specialisti fiind folosite si astazi in tratarea unor probleme dermatologice.

Cod Floral

Gladiolele rosii sunt asociate respectului, al elegantei sau al dragostei la prima vedere. Atunci cand ele sunt oferite fara implicatie romantica gladiolele rosii sunt flori ale relatiilor cordiale dar nu neaparat prietenesti. Acestea sunt si florile initiatice in dragoste cerand astfel o prima intalnire cu persoana iubita.

Ocazie

Gladiolele rosii nu sunt flori dedicate exclusiv evenimentelor fericite fiind intalnite mai ales in jerbe si coroane in amintirea celor ce astazi nu mai sunt printre noi.

Gladiole rosii
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: