Gladiole galbene

Descriere

Foarte apreciate datorita coloritului lor, gladiolele galbene se bucura de un mare respect din partea celor ce indragesc florile. Gladiolele galbene fac parte din cele peste 300 de specii de gladiole dar sunt intr-o continua crestere datorita hibridizarii ce au ca scop atingerea unei diversitati de culori si forme. Gladiolele galbene prezinta o tija subtire, fragila de care sunt atasate florile asemenea unor spice de culoare galbena. Au un miros specific, placut dar nu la fel de puternic ca al celorlalte flori.

Simbolistica

De-a lungul timpului gladiolele galbene au fost considerate aducatoare de noroc fiind purtate la gat drept talismane. Tot gladiolele se foloseau de catre sultani pentru a stabili o intalnire in secret cu una din femeile ce faceau parte din harem. Datorita infatisarii impunatoare a gladiolelor galbene, acestea au fost asociate regalitatii fiind in acelasi timp un simbol al luxului.

Istorie

Gladiolele galbene au fost apreciate in istorie datorita continutului lor bogat de vitamina C care se gaseste in toata planta dar mai ales in frunze. Gladiolele galbene au devenit florile preferate ale botanistilor fiind cele ce ii insoteau pe acestia la bordurile iahturilor bucurandu-se de frumusetea lor pe parcursul intregii calatorii. Gladiolele galbene au devenit simbolul elegantei atunci cand acestea au fost zarite pentru prima data in vaze de cristal fiind astfel extrem de impunatoare.

Cod Floral

Aceste flori pot fi considerate initiatice in dragoste putand purta mesajul insistent de a stabili o prima intalnire cu persoana pe care o simpatizam. Gladiolele galbene sunt un bun ajutor atunci cand dorim sa refuzam pe cineva fara a jigni. In aceasta situatie ea transmite un mesaj politicos prin care ne manifestam indiferenta fata de sentimentele celuilalt.

Ocazie

Gladiolele galbene se pot oferi la evenimentele speciale, cu fast dovedind astfel rafinamentul pe care acestea il au si un simbol al respectului purtat fata de persoana pentru care sunt destinate.

Gladiole galbene
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: