Garoafe roz

Descriere

Garoafele roz se pot intalni atat simple cat si patate fiecare floare fiind speciala datorita coloritului sau. Acestea au o inaltime cuprinsa intre 30-35 de centimetri si cu miros specific, discret. Un buchet de garoafe roz v-a ramane cu certitudine in mintea celul ce-l priveste avand un aspect deosebit fiind greu de dat uitarii.

Simbolistica

Garoafele roz pot fi interpretate ca aducatoare de noroc sau ghinion in functie de regiunea geografica in care ne aflam. Romanii inca trateaza cu o anumita retinere atunci cand primesc garoafe roz nefiind pe deplin convinsi de mesajul acestora. Ele erau un bun prevestitor al norocului tinerelor fete aratand cum v-a decurge viata acestora. In prezent garoafele roz sunt folosite pentru a rasplati calul invingator la curse.

Istorie

In Canada femeile a caror mama inca traieste poarta o garoafa roz iar celelalte o garoafa alba. Desi la inceputuri garoafele roz au fost iubite odata cu trecerea timpului acestea par a intra in anonimat. In secolul al XIX-lea o actrita a fost concediata de catre directorul sau oferindu-i acesteia un buchet de garoafe. De atunci se cred ca acestea nu sunt un cadou potrivit pentru cei ce profeseaza in acest domeniu aducand dupa sine insucces. In timpul razboaielor acestea erau apreciate pentru porprietatile sale de a vindeca febra provocata de rani. Din petale de garoafe roz amestecate cu vin se prepara o bautura care ameliora considerabil durerile soldatilor.

Cod Floral

Garoafele roz patate exprima un refuz in iubire incercandu-se astfel sa se evite oferirea acestora persoanei iubite. Ele sunt un cadou bun pentru absolventi dar in acelasi timp nu se ofera artistilor considerandu-se ca acestea aduc ghinion.

Ocazie

Se obisnuieste sa se ofere garoafe roz la evenimente precum nunti, logodne sau aniversari dar acestea nu sunt exlusiv dedicate evenimentelor fericite. Garoafele roz sunt des intalnite si la coroane si jerbe pentru a exprima durerea si dragostea purtata celor decedati aducandu-se astfel un ultim omagiu.

Garoafe roz
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: