Garoafe rosii

Descriere

Florile acestor garoafe sunt intalnite in mai multe tente de rosu. Cel mai frecvent intalnite sunt garaofele rosii de culoarea sangelui dand astfel o conotatie romantica. Mai sunt si cele de culoare rosu-purpuriu avand un aspect mai sobru, mai rigid dar destul de simplu. Garoafele de culoare roz-pal nu mai au o conotatie romantica datorita culorii terne a florilor. Acestea au o inaltime de aprozimativ 30 de centimetri si un miros discret dar care isi face simtita prezenta netrecand neobservat.

Simbolistica

Garoafele rosii pot fi considerate aducatoare de noroc mai ales pentru tinerele fete. Parintii le impleteau in par trei garoafe rosii iar pe masura ce acestea se ofileau acestia isi puteau da seama cum va decurge viata fiicelor lor. Garoafele rosii semnifica dragostea si admiratia purtata unei anumite persoane. Crestinii au asociat garoafele rosii cu dragostea materna, ocrotitoare si capabila de orice jertfa.

Istorie

In Slovenia garoafele rosii erau florile culturii populare fiind floarea nationala. Ea este reprezentata pe costumele si straiele populare, pe cununele de sarbatori si chiar pe mobilier. Pentru a se creea un contrast deosebit garoafele rosii sunt combinate cu desene de culoare albastra. In secolul al XVI-lea garoafele rosii au fost reprezentate pe piese rotunde de lemn ca inlocuitor al treflei sau a trifoiului. In secolul XVII petalele uscate ale garoafelor rosii erau folosite pentru a parfuma hainele si incaperile. In intreaga lume s-au format asociatii pentru a se ocupa de protectia speciilor rare iar cu ajutorul hibridizarii se doreste a se obtine garoafa de culoare neagra.

Cod Floral

Garoafa rosie reprezinta dragostea sincera, cea de culoare rosu pal arata admiratia purtata unei persoane iar garoafa rosu-purpuriu se asociaza reprosului si arata o dragoste capricioasa.

Ocazie

Garoafele rosii sunt flori profesionale ce se pot darui colegilor si subalternilor pentru a-i felicita cu ocazia aniversarilor sau avansarii in functie.

Garoafe rosii
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: