Garoafe galbene

Descriere

Garoafele galbene sunt unele dintre cele mai populare flori din intreaga lume fiind indragite de un public larg, raspandit de-a lungul globului. Au florile de culoare galben aprins sau galben pal, asemanatoare petalelor de floarea-soarelui cu o inaltime de aproximativ 30 de centimetri. Garoafele galbene au parfum discret iar daca li se ofera o ingrijire adecvata pot supravietui o perioada indelungata putandu-ne bucura de frumusetea lor aproximativ 2 saptamani.

Simbolistica

Garoafele galbene se obisnuiau sa se daruiasca in trecut ca rasplata si recunoastere a meritelor deosebite pe care o persoana le avea. Ele erau inchinate de catre romani zeului suprem Jupiter drept jertfa. Garoafele galbene au fost legata de tot ce tine de familie si conventiile familiale, de respectarea traditiei.

Istorie

In trecut se obisnuia sa se daruiasca garoafe tinerilor plecati la razboi pentru a le purta noroc si pentru pastrarea credintei pe intreg parcursul conflictului. Garoafele galbene erau un bun leac pentru tratarea febrei provocate de ranile dobandite de-a lungul razboiului. Presedinti precum William McKinley au considerat garoafele galbene ca aducatoare de noroc considerand ca acestea i-au adus succesul la alegerile din anul 1896. In anul 1901 presedintele a vizitat o expozitie la sfarsitul careia i-a daruit garoafa de la butoniera purtata de acesta unei fetite de 12 ani. Dupa cateva minute acesta a fost asasinat considerandu-se ca odata cu oferirea talismanului norocos acesta si-a gasit sfarsitul.

Cod Floral

Garoafele galbene sunt considerate un semn al dispretuirii sau al geloziei. Tot ele pot sugera respingerea afectiunii. O superstitie recenta ne sfatuieste sa nu daruim garoafe galbene artistilor deoarece acestea atrag dupa sine ghinionul.

Ocazie

Garoafele galbene insipra bucurie, voiosie si tinerete. Se pot darui persoanelor triste stimulandu-le astfel pofta de viata si frumusete dar si la nunti sau comemorari. Garaofele galbene pot infrumuseta jardinierele sau curtile caselor pe perioade lungi de timp fiind astfel un bun cadou.

Garoafe galbene
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: