Garoafe albe

Descriere

Florile garoafelor albe sunt de un alb imaculat simbolizand puritatea. Au frunze ascutite de culoare gri-verzui de o parte si de alta a tulpinii. Petalele sunt asezate asemanate ciucurilor unindu-se la baza si deschizandu-se atunci cand infloresc. Garoafele albe nu au un parfum puternic fiind astfel linistitoare datorita culorii acestora si lipsei parfumului.

Simbolistica

In functie de tinuturile in care ne aflam putem spune ca si simbolistica garoafelor albe se schimba. In unele regiuni ale Europei garoafele albe sunt considerate aducatoare de noroc sau, deopotriva, al ghinionului. In epoca interbelica acestea erau asociate rafinamentului si distinctiei. Odata cu trecerea timpului garoafele albe nu au mai fost la fel de apreciate considerandu-se a fi florile mahalalei.

Istorie

Desi mentionate in cultul crestin, trandafirii, ghioceii sau lalele nu se bucura de un respect la fel de mare precum garoafele albe. O legenda straveche spune ca atunci cand Fecioara Maria l-a vazut pe Iisus carandu-si crucea aceasta a plans de atata suparare si amar iar lacrimile ei s-au transformat in flori de garoafe de culoare alba. O alta legenda italiana atesta ca aceste flori sunt aducatoare de noroc. Doi indragostiti au fost despartiti de un razboi iar Margherita i-a oferit lui Orlando o garoafa alba pentru a-l proteja si feri de pericolele ce-l pasteau pe intreg parcursul conflictului. Tanarul ostas a fost ucis iar dupa moartea sa un camarad i-a inapoiat Margheritei garoafa alba. In semn de dragoste aceasta a luat semintele si a plantat floarea iesind numai garoafe albe cu centrul rosu.

Cod Floral

Garoafele albe pot transimte sentimente de iubire sau de dragoste pura. Ele inseamna pastrarea credintei si fidelitatii sau a amintirii. In anumite contexte garoafele albe pot fi asociata cu comemorarea celor ce nu mai sunt printre noi. Cand cuplul intampina dificultati, garoafele albe poarta mesajul iubirii.

Ocazie

Garoafele albe sunt un cadou potrivit cu ocazia nasterilor sau botezurilor. In functie de ocazie acestea se pot oferi si cu prilejul evenimentelor triste cum sunt decesele.

Garoafe albe
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: