Crizanteme rosii

Descriere

Crizantemele rosii au tulpina de un verde crud, cu petale rosii stranse in jurul unui centru galben. Crizantemele rosii au inaltimi cuprinse intre 25-30 de centimetri, extrem de rezistente iar nuantele de rosu pot diferi in functie de specie.

Simbolistica

Daca ne luam dupa Feng Shui, crizantemele rosii sunt cele ce aduc noroc in casa. Europenii au o conceptie complet diferita despre aceaste crizanteme rosii ei obisnuind sa o asocieze cu ghinionul, insuccesul sau nefericirea. Romanii considera ca aceste flori sunt ''florile Sfantului Dumitru'' celebrat pe data de 26 octombrie. Crizantemele rosii mai sunt numite si ''dumitrite'' fiind asociate linistii, impacarii, iertarii dar si tristetii.

Istorie

In China crizantemele rosii au fost cultivate inca din secolul al XV-lea inainte de Hristos. Ca semn de apreciere poporul chinez a numit un oras stravechi ''orasul crizantemelor'' dupa ce Tao Yanming, primul crescator de crizanteme, a murit in anul 500. In Japonia crizantemele rosii au fost introduse mai tarziu, aproximativ in secolul VIII fiind adoptate de imparatul de la acea vreme ca sigiliu imperial. Si poporul japonez a inchinat o sarbatoare in cinstea acestei flori numit ''Festival al fericirii''. Se credea ca aceste flori aveau puteri magice ce puteau sa prelungeasca viata sau sa redea tineretea. Tot crizantemele rosii erau folosite ca medicamente pentru mentinerea tineretii si incetarea ritmului de imbatranire.

Cod Floral

In Romania crizantemele rosii sunt oferite destul de rar datorita imaginii pe care acestea o au. Daca parasim tara si dorim sa oferim crizanteme rosii acestea sunt primite cu zambetul pe buze in tari precum USA, Japonia sau China.

Ocazie

Crizantemele rosii se obisnuiesc a se oferi cu ocazia sarbatorii de Sfantul Dumitru semnificand iertarea sau in jerbe la ocaziile funerare. Putem sa le daruim drept cadouri doar daca acestea au rolul de a infrumuseta casa celui ce le primeste.

Crizanteme rosii
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: