Crizanteme mov

Descriere

Crizantemele mov au o inaltime variabila avand o medie de 30-35 de centimetri. Florile au o paleta variata de culori fiind atat de deosebite incat nici nu ne dam seama daca acestea sunt inrudite. Petalele se strang in jurul unui disc de cele mai multe ori verde sau galben. Acestea pot fi intalnite intr-o gama variata de nuante unele fiind mov simplu altele avand pete de diferite culori.

Simbolistica

In Japonia crizantemele mov sunt considerate simbol al curajului si al stralucirii fiind astfel floarea luptatorilor si a imparatilor.

Istorie

La inceputul aparitiei crizantemelor mov doar nobilii aveau acest privilegiu de a cultiva si de a se bucura de frumusetea acestor flori. Pe parcursul trecerii anilor crizantemele mov au devenit accesibile si oamenilor de rand astazi putandu-ne bucura si noi de acestea. De-a lungul istoriei crizantemele mov au fost utilizate ca legume datorita continutului mare de vitamine si saruri minerale pe care acestea il contin. Chinezii folosesc frunzele si lastari crizantemelor pentru a aroma mancarurile preparate de acestia. Poporul japonez atesta aparitia crizantemelor mov in momentul cand zeul Izanagi si-a pus piciorul pe pamant pentru a ajunge la nevasta sa moarta zeita Izanami. Astfel crizantemele mov au aparut pentru prima data putandu-ne bucura si noi, muritorii.

Cod Floral

De cele mai multe ori crizantemele mov sunt asociate cu tristetea, durerea eterna purtata unor persoane apropriate. Italienii considera ca acestea sunt dedicate exclusiv inmormantarilor iar aducerea lor in casa atrage dupa sine ghinionul si esecul. Dar nu toate popoarele considera crizantemele mov ca fiind aducatoare de ghinion. Americanii pretuiesc crizantemele mov considerandu-le un talisman aducator de noroc si reusite.

Ocazie

Sunt un cadou potrivit cu ocazia sarbatorii de pe data de 26 octombrie (Sfantul Dumitru). Din crizanteme mov se pot realiza jerbe sau coroane ce pot fi date cu evenimente mai putin fericite cum sunt inmormantarile.

Crizanteme mov
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: