Crizanteme albe

Descriere

Crizantemele albe au o inaltime de aproximativ 30 de centimetri cu flori de culoare alba si petale ce inconjoara centrul florii. Astfel imaginea de ansamblu a crizantemelor albe este deseori asociata cu puritatea sufleteasca datorita albului imaculat al petalelor.

Simbolistica

Europenii considera crizantema alba este o planta a nefericirii si a ghinionului. Americanii o considera ''regina florilor de toamna''. In tari precum Belgia sau Austria crizantemele albe sunt destinate exlusiv inmormantarilor semnificand tristetea sau regretele.

Istorie

Poporul japonez are o proprie legenda despre crizanteme. El atesta in vechile scrieri despre crizantemele albe ca au aparut pe pamant autohton pe cand chinezii afirma ca ei au descoperit crizantemele si acestea sunt vechi precum pamantul chinezesc. Adevarul este prins undeva la mijloc nici pana in ziua de azi nestiind cu certitudine care din cele doua popoare isi poate revendica drepturile asupra crizantemelor albe. Japonezii aveau o reteta dupa care preparau un leac al nemuririi in care erau folosite petale ale crizantemelor. Ceaiul de crizantema alba era folosit pentru a vindeca depresiile sau migrenele. Putem spune ca de-a lungul timpului crizantemele albe au fost apreciate mai mult pentru proprietatile lor de tamaduire si nu pentru aspect.

Cod Floral

Un buchet de crizanteme albe poate insemna dorinta de impacare dupa o cearta, simbolizand astfel ''ingroparea secerii razboiului'' si al revenirii la sentimente mai bune. In tari precum SUA locuitorii obisnuiesc sa-si ofere crizanteme albe acestea fiind primite cu multa bucurie semnificand urarile de bine si noroc in familie nemaiavand nicio semnificatie morbida.

Ocazie

Crizantemele albe pot fi oferite drept cadou doar daca acestea au rol decorativ. In rest ele pot fi date la evenimente mai putin fericite cum sunt inmormantarile. Se evita sa se daruiasca crizanteme albe persoanelor aflate in spital deoarece acestea au o conotatie trista avand subantelesul ca dorim sfarsitul celui ce le primeste.

Crizanteme albe
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: