Crizanteme

Descriere

In vechile ilustratii erau reprezentate crizanteme printr-o floare mica de culoare galbena si cu un numar redus de petale asemanatoare cu margareta. Numele crizantemelor este de origine greceasca iar in traducere inseamna ''floare de aur'' sau ''soare'' datorita aspectului acesteia. Cu ajutorul hibridizarii crizantemele au obtinut un numar mare de petale, forme si marimi diferite cat si o coloristica variata (rosu, portocaliu, ruginiu, mov).

Simbolistica

In functie de regiunea geografica despre care vorbim crizantemele pot lua diferite semnificatii. Crizanteme poate fi interpretata ca simbol al intelepciunii, a virtutilor, a nevinovatiei sau a puritatii.

Istorie

Crizantemele sunt florile culturii asiatice fiind disputate intre China si Japonia, fiecare tara avand cate o legenda care atesta aparitia pe pamantul autohton.Popoare precum cel asiatic cultivau crizanteme de acum 3.000 de ani datorita rolului ei sacru. Europenii au inceput mult mai tarziu sa o aprecieze si nu ornamental, ci, datorita proprietatilor sale terapeutice. La inceputurile cultivarii, crizantemele aveau petale mici ce inconjurau un centru. Pe parcursul trecerii anilor aceasta se pot intalni in diferite forme, marimi si culori inmiresmate cu un parfum discret.

Cod Floral

Crizantemele pot semnifica tristetea sau regretul. Dar la aceste flori putem aprecia frumusetea deosebita si mirosul discret pe care le prezinta. Crizantemele pot cu succes sa ne infrumuseteze curtile, apartamentele sau putem sa le pastram o perioada indelungata in ghiveci avand parte de compania lor o perioada lunga de timp.

Ocazie

Se ofera crizanteme atunci cand asistam la evenimente funerare semnificand regretul purtat persoanelor decedate. Ele se evita sa se ofere cu ocazia sarbatorilor cu caracter romantic sau evenimentelor fericite din viata noastra.

Crizanteme
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: