Crini galbeni

Descriere

Crinii galbeni au un parfum nobil, dulce si puternic dar in acelasi timp extrem de placut. Crinii galbeni au inaltimi variabile cu petale de culoare galben strident. Sunt sustinuti de o tija lunga cu frunze subtiri, de o parte si de alta de culoare verde. Toate aceste culori sunt armonios combinate dand o imagine de ansamblu a crinilor galbeni greu de dat uitarii.

Simbolistica

In America crinii galbeni sunt simbolul zilelor de Paste nelipsind din biserica si case. Se spune ca aceste flori sunt cele ce alunga spiritele rele lasand loc prosperitatii si norocului. In Extremul orient crinii galbeni sunt numiti ''floarea gloriei'' dar si ''floarea lacrimilor''. Datorita formei lor asemanatoare cu cea a unui sceptru, crinii galbeni au devenit simbolul regalitatii semnificand perfectiunea. Ca simbol heraldic crinii galbeni intruchipeaza credinta si perfectiunea jucand un rol important in Franta.

Istorie

Grecii leaga aparitia crinilor pe pamant cu nasterea eroului Hercule. Fiind pe jumatate nemuritor, Hercule trebuia sa fie alaptat de o zeita si nu oricare, ci tocmai Hera. Zeus a pus pruncul la sanul zeitei dar aceasta si-a dat seama de acest viclesug si a azvarlit imediat copilul imprastiind o parte din laptele divin in cer -luand nastere Calea Lactee- si pe Pamant unde s-au transformat in flori de crin galben. Importanta cea mai mare a crinului a fost in Franta fiind simbol al monarhiei. Una dintre legendele care atesta acest fapt este legata de Clovius , sef al triburilor france. In preajma unui razboi acesta a declarat ca v-a primi botezul crestin daca v-a castiga batalia. Iesind victorios si tinandu-se de cuvant a primit taina botezului. In urmatoarea noapte un inger a aparut lasand un scut ornat cu trei flori de crin galben. Proaspatul rege a abordat imediat aceasta stema si si-a proclamat urmasii ''printi ai crinului''.

Cod Floral

Crinii galbeni pot insemna recunostinta pentru un gest indatoritor sau ,ca mesaj intre indragostiti, bucuria de a fi alaturi unul de celalalt.

Ocazie

In Canada si SUA crinii galbeni sunt cadoul zilelor de Paste. In acelasi timp se pot oferi flori de crini galbeni la fel de bine prietenilor si cunoscutilor.

Crini galbeni
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: