Crini albi

Descriere

Crinii albi au inaltimi variabile putand ajunge pana la dimensiuni impresionante, cu flori de culoare alba cu sase petale si cu frunze subtiri. Mirosul de crin trezeste sentimente precum cel de compatimire ceea ce il face pe acesta irezistibil.

Simbolistica

Crinii albi au fost asociati puritatii, inocentei si naivitatii copilaresti. Florile de crin alb sunt florile puritatii si ale vietii fara de pacat. Pe mormantul Fecioarei Maria se crede ca ar fi aparut la trei zile dupa moartea sa manunchiuri de crini albi ca dovada a vietii sale fara de pacat. Iisus Hristos a facut din crinii albi un simbol al increderii spunand ca sunt imbracati ca Solomon in zilelel sale de glorie si nu au grija aspectului lor.

Istorie

O legenda afirma ca la inceput crinii au fost galbeni dar s-au transformat in crini albi cand au fost culese de Fecioara Maria. Crinii albi au aparut pe Pamant cand Eva a fost izgonita din Rai plangand pe intreg parcursul drumului astfel ca florile de crini albi sunt prezenti atat pe Pamant cat si in Eden. O legenda straveche atesta faptul ca Charlemagne, un rege al frantei, a oferit orasului Florenta flori de crin alb de aici aparand flori pe moneda de aur a cetatii-florentinul- si pe emblema orasului. Tot in semn de apreciere statul Quebec a adoptat crinii albi ca emblema pe drapelul national.

Cod Floral

Crinii albi sunt purtatorii mesajului de dragoste semnificand puritatea si sinceritatea intentiilor. Crinii albi sunt purtatorii mesajului '' Esti altfel decat toate celelalte, esti unica in felul tau''. Ei pot fi semnul unei iubiri platonice. In orice caz acestia reprezinta dragostea sirituala si nu latura ei instinctuala. Crinii albi sunt flori ale casatoriei asociati cu urarile de bine si fericire pentru tanarul cuplu.

Ocazie

In general, crinii sunt flori ce se fac cadou in anumite contexte formale fara implicatii romantice. Cel ce daruieste unei doamne crini albi isi arata respectul purtat fata de aceasta iar cel care ii ofera iubitei un crin alb demonstreaza perfectiunea acesteia considerandu-se nedemn de iubirea ei.

Crini albi
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: