Crini

Descriere

Crinii au o tija lunga, cu frunze subtiri, cu pana la opt boboci de flori mari, cu sase petale de culoare alba, roz, rosie, galbena sau portocalie, ce au o nuanta mai intensa pe partea lor interioara. Exista mai multe specii de crini, peste 100, unii crini fiind salbatici ce cresc, in general, in emisfera nordica, aici fiind aria de raspandire a acestor flori. Ei se clasifica dupa felul in care sunt asezate florile fata de axul inflorescentei si dupa forma.

Simbolistica

In cele mai multe culturi acestia au fost asociati perfectiunii si al milei simbolizand lumina si principiul masculin datorita formei pistilului. Fiind simbolul frumusetii si puritatii, crinii pot transmite persoanei iubite sau celei mai bune prietene un mesaj de dragoste.

Istorie

Crinii au fost subiectul numeroaselor legende ce au circulat pe seama acestora. Atat crestine cat si pagane, acestea povestesc despre aparitia crinului pe pamant si modul in care acesta a evoluat pana la infatisarea actuala. Potrivit crestinismului, crinii au aparut pe pamant din lacrimile de regret ale Evei cand aceasta a parasit gradina Edenului. De-a lungul istoriei crinii au fost apreciati in diferite moduri. Ei erau venerati in Creta ca simbol sacru al zeitei supreme locale. Grecii au preluat si ei aceste flori si astfel au devenit florile Herei, zeita caminului si in aceasta calitate au intrat in cadrul ceremoniilor de casatorie. Ca semn de apreciere, crinii au fost alesi pentru decorarea pilastrilor templului legendar al lui Solomon. Cea mai mare importanta au capatat-o in istoria Frantei atunci cand acestea erau simbolul monarhiei.

Cod Floral

In general crinii sunt asociati cu devotamentul, virtutea sau frumusetea insa acest mesaj poate sa difere in functie de culoarea pe care acestia o au.

Ocazie

Crinii sunt un bun cadou cu ocazia sarbatorii de Paste.

Crini
Birthday reminder
birthday reminder
ingrijirea florilor

Newsletter

Email: